Skip to main content

We houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen binnen Hospice Arco Cavent, dus delen we met enige regelmaat wat er nieuw(s) is binnen onze stichting. Zo kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.

Een lintje voor het hospice

In de rust van het hospice, daar waar de inspiratie om een stukje te schrijven voor een Facebookpost vanzelf komt, borrelt de herinnering aan de overdracht van de koninklijke onderscheiding weer naar boven. Voor mij ligt “Het Lintje”. Het mag iedere dag mee naar het hospice, tot iedereen het heeft gezien. Dit team waar ik regelmatig over schrijf, hoe trots ik ben dat iedereen zich inzet met dezelfde gedachte waar het mee begon; Iets kunnen betekenen voor je medemensen die misschien wel in de moeilijkste tijd van hun leven zijn vanwege het naderend afscheid.

Zonder dit team was “Het Lintje” er niet geweest.

Maar wie dit Lintje zeker verdient is Walter, de motor achter het huis. Zonder zijn “drive” was dit huis er niet geweest en zeker in deze hoedanigheid. Ik zeurde dat dat zwembad niet hoefde, maar gelukkig zette hij door. Zoveel mensen die genieten in en rond het zwembad.

Walter heeft mij altijd gesteund, mijn afwezigheid gerespecteerd, me aangemoedigd en geholpen in moeilijke tijden. Zonder hem was het hospice er zeker niet geweest. Dat maakte het moment van het opspelden van het Lintje door Walter nog mooier, ons Lintje.

Al schrijvend realiseer ik me hoe nietig ik ben in dit geheel.

Je kan een zaadje planten maar heel veel mensen hebben dit zaadje laten groeien. Ik heb dit Lintje met trots in ontvangst genomen, namens en voor iedereen die heeft geholpen met de groei van het hospice. Het Lintje kijkt me aan, ik denk dat hij het fijn vindt dat hij hier mag zijn, in het hospice, waar we het leven leven met een lach en een traan, precies zoals het leven is.

Vandaag ben ik een gelukkig mens en geniet na van alles wat de afgelopen dagen gebeurde. Het verwelkomen van nieuwe vrijwilligers (de lach), het afscheid van vijf vrijwilligers (de traan) die verder gaan groeien in hun leven en natuurlijk het Lintje.

Buiten wordt “Dia di Bandera” gevierd en hier in mijn geliefde hospice werken vrijwilligers rustig door, maken een heerlijk ontbijt voor onze bewoners en dierbaren die hebben overnacht. Ik voel me een gelukkig en dankbaar mens dat ik dit mee mag maken.

Met dit groot geluksgevoel en met trots voor deze mooie erkenning, van Koning Willem Alexander, bedank ik iedereen die mee heeft geholpen aan dit fijne hospice.

Rianne van Gestel

Vond u dit interessant, deel dit blog dan gerust met anderen.