Skip to main content

HET HOSPICE

Het hospice

Hospice Arco Cavent werkt voornamelijk met vrijwilligers. De vrijwilligers hebben wel of geen “zorg-achtergrond”. Voor iedereen zijn er taken. Vrijwilligers hebben allen een speciale scholing gevolgd, die hen geschikt maakt om in een hospice te werken. Vrijwilligers werken minstens één tot twee dagdelen per week. De dagelijkse leiding van het hospice is in handen van directeur Rianne van Gestel. Zij is verantwoordelijk voor de gehele periode die een bewoner in het hospice verblijft.

Vrijwilliger worden

De naam van het Hospice wordt deels opgedragen aan Arlette en Corry die onbewust hebben bijgedragen aan de totstandkoming van Arco Cavent. De afkorting Arco van hun namen is tevens een synoniem (Spaans) voor boog, een dynamische creatie, gelijk het leven zelf.

“Cavent” (Cavere) is de Latijnse vertaling voor “waken” en de gemoedsrust die de initiatiefnemers hun patiënten in het Hospice willen bieden: “geborgenheid”.

Hospice Arco Cavent - Curaçao
Hospice Arco Cavent - Curaçao

Dalai Lama

The purpose of our lives is to be happy.

De organisatie

Na een jarenlange voorbereiding door de initiatiefnemers en de verbouwing van het pand, opende Hospice Arco Cavent zijn deuren in 2013. Het eerste “bijna thuis huis” op Curaçao was een feit.

Hospice Arco Cavent is een stichting en heeft daarom een algemeen bestuur. De bestuursleden van deze stichting zijn mensen die deskundig zijn op meerdere terreinen zoals de zorg, de financiën, de organisatie en exploitatie van zorgvoorzieningen.

Arco Cavent in beeld

Midden in de rustige wijk Amerikanenkamp bevindt zich Hospice Arco Cavent. Vanaf een heuvel kijkt het huis uit over Curaçao. Hospice Arco Cavent is een “bijna thuis huis” waar ruimte is voor zes bewoners. In de gemeenschappelijke ruimtes zoals de poch met prachtig uitzicht, de mooie tuin of uiteraard in uw eigen kamer is er altijd de gelegenheid om bezoek te ontvangen.

De samenstelling van het bestuur is als volgt:

Sra. Richeline Martina -Joe
voorzitter

Sra. Carla Eering
bestuurslid

Sr.  Tonnie Rossen
penningmeester

Sr.  Edsel Celestijn
bestuurslid

Sr.  Robbin Martina
secretaris

Het hospice in beeld