Skip to main content

We houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen binnen Hospice Arco Cavent, dus delen we met enige regelmaat wat er nieuw(s) is binnen onze stichting. Zo kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.

Een koppelbed voor Hospice Arco Cavent

Als mensen dan niet meer thuis kunnen wonen, omdat ze palliatieve zorg nodig hebben, is het des te belangrijker dat ze wel de warmte van thuis kunnen ervaren. Nabijheid van naasten is in deze fase voor onze bewoners belangrijker dan ooit. Een koppelbed is dan de ideale oplossing. 

Het koppelbed sluit naadloos aan op het zorgbed. Zo kunnen dierbaren ook in het hospice blijven slapen en hun leven blijven vormgeven zoals ze dat ook thuis gewend zijn.

Koppelbed - Nieuws - Blog - Hospice Arco Cavent - Curaçao

Wat is een koppelbed?

Wanneer je twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor deze naadloos aansluit op het zorgbed. Zo creëert u heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed.

Waarom is een koppelbed belangrijk?

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Het koppelbed brengt mensen samen en dat is juist in de laatste levensfase enorm belangrijk. Elkaars warmte voelen en samenzijn, net zoals thuis, maar dan in de zorgomgeving.

Hoe werkt een koppelbed?

Op het koppelmatras kunnen mensen comfortabel zitten, liggen of slapen. Dankzij de stevige basis is het matras geschikt voor iedereen. Hij kan aan zowel de linker- als rechterzijde van het zorgbed gekoppeld worden. Het frame is compact en eenvoudig verrijdbaar, waardoor u het bed bij acute zorg snel kunt verplaatsen. Met een afstandsbediening stelt u zelf de gewenste hoogte en houding in. Zo laat u het koppelbed en zorgbed perfect op elkaar aansluiten.

Over de leverancier

Het zorgbed is ontwikkeld en geleverd door Multisleep. Zij ontwikkelen innovatieve oplossingen voor zorg thuis en op locatie. Met deze oplossingen zetten zij zich in voor het welzijn van mensen en dragen we bij aan kwaliteit van leven. multisleep.nl

Vond u dit interessant, deel dit blog dan gerust met anderen.